Fuck Diabetes

 
Måste bara så spy galla lite, alltså.. Såhär less har jag aldrig varit! Det har såklart hänt att jag blev less på diabetes men då var det min eget fel att det blev så och sånt. Men inte nu.. Sen jag började äta låg kolhydrater kost har jag inte tagit lika mycket insulin som tidigare, vilket var skönt och blodsocker har varit utmärkt. Men nu på sistone har jag fått känning 2-3 (ibland mer) om dag, och detta tycker jag är asjobbig efter ett tag, i början var det okej och då kunde jag få kunna mig lite extra men nu har jag verkligen tröttnat på det. Resultat av viktminskning blir påverkad om jag måste få äta ännu mer än jag vad jag behöver. Blöööh! 
 
Just nu tar jag knappt någon insulin alls, förutom på morgnar då behöver jag långtidsverkande insulin och lite korttidsverkande då jag äter lite kolhydrater på morgon och det händer att jag får känning efter en par timmar, så jag måste nog minska på insulin. Men resten av dagen tar jag inte någon insulin, men ändå blir jag lågt på kvällen/natten och detta är verkligen irriterade. Och nu har jag även förlorat förmågan att kunna känna av när jag ligger lågt, tidigare började jag alltid kallsvettas om jag ligger lågt men nu gör jag inte det längre. Tack och lov att man har CGM som larmar, men det händer att jag inte känner av den så är det mamma som fick kliva upp och väcka mig då hon hör den larma på nätterna och det är också jobbigt tycker jag, då jag stör då mamma och vad hade hänt om hon inte fanns här och hur ska det gå när jag bor själv.. Tänk om att jag inte vaknar?! Vad kommer att hända då?! Kommer jag någonsin att vakna igen??!
 
Vet egentligen inte riktigt vad jag vill komma med denna inlägg, men behövde bara få spy galla lite. Och det är verkligen inte lätt att leva med diabetes som det verkar vara så ibland. Nämen, denna förjävliga sjukdom ska fanimej inte få vinna över mig! Ska bita ihop och ändra dosering, och förhoppningsvis blir det bättre!
 
 

---------

Blodsocker i skrivande stund: 7,7 mmol/liter. Ninnu
03 March, kl. 11:05 | Blogg; http://ninnusdiabetes.wordpress.com

Jag försökte på lågkolhydratskost ett tag, men det slutade i att jag fick ta 80-100 kh per dag för att korrigera låga värden istället, så det blev för mig bara mera ostabilt i längden... Jag äter inte massor kolhydrater nu heller, försöker på vardagar hålla mig under 30 g kh per måltid.


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0