LCHF Ugnspannkaka

 
Ingredienser
6 ägg
5 dl grädde (eller 3 dl grädde + 2 dl mjölk)
3 msk fiberhusk
 
Gör såhär
Mixa ihop allihopa
Häll smeten i en ugnsform och låt det svälla en stund
Grädda i 175 grader ugn på ca. 20-30 min
 
Serveras med vispat grädde & sylt eller så kan man ta kvarg med bär.

Fuck Diabetes

 
Måste bara så spy galla lite, alltså.. Såhär less har jag aldrig varit! Det har såklart hänt att jag blev less på diabetes men då var det min eget fel att det blev så och sånt. Men inte nu.. Sen jag började äta låg kolhydrater kost har jag inte tagit lika mycket insulin som tidigare, vilket var skönt och blodsocker har varit utmärkt. Men nu på sistone har jag fått känning 2-3 (ibland mer) om dag, och detta tycker jag är asjobbig efter ett tag, i början var det okej och då kunde jag få kunna mig lite extra men nu har jag verkligen tröttnat på det. Resultat av viktminskning blir påverkad om jag måste få äta ännu mer än jag vad jag behöver. Blöööh! 
 
Just nu tar jag knappt någon insulin alls, förutom på morgnar då behöver jag långtidsverkande insulin och lite korttidsverkande då jag äter lite kolhydrater på morgon och det händer att jag får känning efter en par timmar, så jag måste nog minska på insulin. Men resten av dagen tar jag inte någon insulin, men ändå blir jag lågt på kvällen/natten och detta är verkligen irriterade. Och nu har jag även förlorat förmågan att kunna känna av när jag ligger lågt, tidigare började jag alltid kallsvettas om jag ligger lågt men nu gör jag inte det längre. Tack och lov att man har CGM som larmar, men det händer att jag inte känner av den så är det mamma som fick kliva upp och väcka mig då hon hör den larma på nätterna och det är också jobbigt tycker jag, då jag stör då mamma och vad hade hänt om hon inte fanns här och hur ska det gå när jag bor själv.. Tänk om att jag inte vaknar?! Vad kommer att hända då?! Kommer jag någonsin att vakna igen??!
 
Vet egentligen inte riktigt vad jag vill komma med denna inlägg, men behövde bara få spy galla lite. Och det är verkligen inte lätt att leva med diabetes som det verkar vara så ibland. Nämen, denna förjävliga sjukdom ska fanimej inte få vinna över mig! Ska bita ihop och ändra dosering, och förhoppningsvis blir det bättre!
 
 

---------

Blodsocker i skrivande stund: 7,7 mmol/liter. 


LCHF Mandelscones

 
Ingredienser
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
50g rumsvarm smör
3 ägg
1 dl grädde
 
Gör såhär
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt, kardemumma och smör till en smulig smet
Vispa ihop sen med äggen och grädden
Låt dagen svälla i några minuter
Forma till 2 stora eller 4 små scones
Grädda i 200 grader ugn på ca. 15-20 min

Glutenfri Lasagne

 
Till er som undrar varför jag kör ibland med glutenfri kost. Som jag skrev förut, äter jag nu låg kolhydrater kost och därför skippade jag alla dessa vanliga mjölprodukter (förutom havregryn, det använder jag då och då) som är en del av kolhydrat-boven. Och sen undrar ni kanske varför jag inte talar om mått och sådant på vissa recept, jag använder sällan mått när jag lagar mat (förutom bakning) då jag följer efter min egen insikt eller hur man säger det. 
 
Ingredienser
Köttfärs
Krossade tomater
Matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar och cayenne
 
Gör såhär
Stek köttfärsen och salta & peppa
Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde
Krydda cayenne tills ni får den smaken ni vill ha, dock är detta inte ett måste.
Häll hälften av färsen i en ugnsform och sen ta lasagneplattor på och sen resten av färsen på plattorna
Strö över riven ost
Grädda i 200 grader ugn på ca. 40-50 min

RSS 2.0