Diabetes påverkar synen

girly | Tumblr
 
Som jag skrev förut att under hösten 2014 fick jag reda på att jag hade inre blödningar i ögonen, sköterskan sade på en gång att jag måste påbörja med laserbehandling innan blödningar kommer åt pupiller annars kommer min syn försämras totalt och som sagt blev jag skräckslagen. Att bli blind är det sista jag vill, då syn betyder otroligt mycket för mig på grund av min hörselnedsättning. 
 
Förra veckan fick jag brev från sjukhuset att jag hade tid hos dom den 24e (igår) och på brevet stod det att man skulle eventuellt påbörja med laserbehandling vid samma besök. Och snacka om att man blev jävla nervös, innan jag åkte iväg till sjukhuset kräktes jag, hade värsta magsmärtor och ångest. Detta beror på allt som jag hade hört om laserbehandling, fördel med det är att synen blir bättre och så men jag var asnervös inför själva behandling då jag hade hört att man skulle sitta still (det klarar jag inte, kan inte ens sitta still mer än några sekunder) och att det kommer att svida till (smärtan var lite olika). Men ja, jag var otroligt nervös när jag skulle träffa ögonläkaren. 
 
Först gjorde vi en vanlig ögonkontroll, de tog bilder på ögonbotten och gula fläcken. Och då insåg läkaren att det hade inte kommit någon mer förändingar sen augusti och då bestämde de att jag inte skulle göra laserbehandling, där blev jag otrolig lättad och har aldrig varit såhär glad. Men de pratade om att jag skulle ändå göra någon "lättare" behandling på högra öga, då jag är väldigt ljuskänslig där och kan liksom bara se 70% av det som finns framför mig med endast högra öga. På sidan av högra öga eller hur man säger det, kan jag inte se någonting och jag ser liksom bara vita fläckar. Så jag kommer att göra någon behandling för detta, det blir av om inom en månad då de måste diskutera om vilken behandling blir bäst för mig.
 
Och allt detta berodde på att jag hade skräpt mig till när det gäller diabetesen, hade bättre koll på blodsockret och sånt. Och nu efter allt som hänt, kommer jag absolut fortsätta med det. Då jag inte vill ha någon följdsjukdom, det är inte många som vet hur allvar diabetes egetligen är och därför tänkte jag skriva lite mer om olika följdsjukdomar vid diabetes en annan dag.
 
 

---------

Blodsocker i skrivande stund: 10,5 mmol/liter. Jaqueline ortega
02 February, kl. 10:23 | Blogg; http://WWW.jaquelineortega.se

Ja eller hur, men negerbollar skulle jag dock inte säga. Men tydligen kan det också tolkas fel när man säger svart kaffe.

Göran
03 March, kl. 11:07 | Blogg; http://www.mondoblog.se/diabetesbloggen

Hej. Man får verkligen en tankeställare när man läser ditt inlägg. Jag har legat högt i bs under flera år men har nu gett mig fan på att skärpa mig. Nu ligger jag på mer stabila värden men sånt ändrar sig snabbt. Det är jobbigt att sköta sin diabetes då man måste tänka på det hela tiden. Jag är liksom du typ 1 diabetiker och har varit det i snart tio år.


KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0